Belépés

Szavazás

Önnek melyik a kedvenc borra?
 

Képeink

kossuth8.jpg

Miért igyunk bort?

Diéta borral?

Imre Beáta

A legfrissebb hírek szerint a bor fogyasztása meggátolhatja a hízást. Tehát, ideje letenni a „tisztító” gyümölcsleveket és teákat!

Bármilyen furcsán is hangzik, a kutatók megállapították, hogy a bor segíthet kordában tartani a testsúlyt. Természetesen, nem egy egész üveg legurításáról van szó, hanem napi egy pohár a javasolt. Olvasd tovább cikkünket és tudd meg hogyan nyilatkoznak erről az orvosok.

 

Bővebben:

 

A bor - kis adagban gyógyszer

A bor gyógyító hatásáról már a Biblia is megemlékezik. Napjaink tudósai pedig sorra fedezik fel a bor pozitív hatását az emberi szervezetre. Persze, csak kis adagban! Mert a túlzott borfogyasztás már inkább árt, mint használ.

 

A napi 1-2 deciliter (főleg vörös) bor kedvező hatással van a szervezetre: azzal, tágítja a szív koszorúereit, és segítségével kivédhető akár az infarktus is, mert megakadályozza a vérrögök képződését, sőt, bizonyos esetekben oldja is ezeket.

 

Mára már az is bizonyított tény, hogy csökkenti az úgynevezett káros koleszterin (LDL) szintjét, miközben a jó koleszterint (HDL) növeli. A rendszeres, kis adagban fogyasztott bor erősíti az antioxidánsok csoportját. A mérsékelt borfogyasztással tehát megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása is.

Bővebben:

 

Miért éppen a bor ?

Mert a bornak istenei vannak. És ha istenei vannak, lehetnek és vannak hívei is. Ahogyan szentélyei, és főpapjai, akik imádják, ismerik és közvetítik azt az embereknek. Én is a hívek közé tartozom, és egyszer talán a papja is lehetek, hisz a jó bor olyan mint a nektár.

 

 

Bővebben:

Miért vörös bor illik a vörös húshoz?

Az emberek többsége számára az ételhez illő bor kiválasztása rejtélyes feladat. A szakértők azonban gyakran igen egyszerű tanácsokkal szolgálnak: a vörös bor vörös húsokhoz, a fehér bor pedig halhoz illik jól. Vajon ez a konyhai szabály pusztán hagyományokon alapul,vagy rejlenek mögötte tudományosabb okok is?

 

Bővebben:

Miért egészséges a bor?


Kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság, tartja a mondás az alkoholtartalmú italokról, hiszen a szervezet számára fontos anyagokat is tartalmazhatnak. A vörösbor napi 1-2 deciliter elfogyasztása nevezhető egészségesnek. A szőlő a legegészségesebb őszi gyümölcsünk, hiszen olyan létfontosságú nyomelemeket, ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium, nátrium, a jód, a magnézium, kálium, a vas, vagy a foszfor. 100 gramm szőlőben 78 kalória van. Szőlőböjt kúra megújítja anyagcserénket, erősödik immunrendszerünk, megtisztulunk, felfrissülünk. B1, B2, A, E és C vitamint tartalmaz, folsavat és biotint. Magas rosttartalma kedvezően befolyásolja emésztésünket, megköti a méreganyagokat.

Bővebben:

További cikkeink...